5 tips voor wandeltochten in Nederland

Regelmatig krijgen we de vraag hoe je dat wandelen nou precies doet? Een gevat antwoord is ‘voet voor voet’. Dit zeggen we natuurlijk niet. Niet altijd althans. Bij deze gaan we jullie dus wat tips geven hoe je bepaalt waar je gaat wandelen. Dat kan namelijk makkelijk en bij jou in de buurt.

Tip 1: Maak een NS - wandeling

Wanneer je niet een rondje wil wandelen is het vervoer altijd een logistiek dingetje. Met de NS-wandelingen los je dit probleem makkelijk op. Je begint en eindigt bij een treinstation. Een aanrader is de wandeling door de Kampina in Brabant.

Tip 2: Gooi met een dobbelsteen

Heb je wel zin om een stuk te wandelen, maar geen zin om een route te kiezen. Laat het lot bepalen, pak een dobbelsteen en stap de deur uit. Wanneer je een even getal gooit, sla je linksaf. Gooi je een oneven getal, dan ga je rechtsaf.

Tip 3: Kies een lange afstand pad en wandel deze in stukjes

Het liefst wandelen wij een lange afstandspad (LAW) in één keer. Jammer genoeg, hebben we niet altijd de tijd om dit te doen. Door zo’n pad in stukjes te knippen heb je een doel voor wanneer je wil wandelen zonder dat je hoeft na te denken over waar je nu weer eens zou wandelen. Op wandelnet vind je alle LAW’s van Nederland. Ze hebben ook streekpaden, deze zijn vaak iets korter.

Tip 4: Komoot

Een wandelroute kun je natuurlijk door Google Maps laten bepalen. Je zult al snel merken dat Google niet de mooiste paden voor je uitkiest. In de gratis app Komoot ontdek je wandelroutes die door anderen gelopen zijn. Je kunt er ook je eigen wandelingen bijhouden en delen. Wat ook handig is, is dat het mogelijk is om GPX routes in te laden. Bijvoorbeeld van die LAW die je aan het lopen bent.

Tip 5: Ga mee op het kampeerweekend op 23 en 24 juni!

Als je echt geen zin hebt om te bedenken waar je heen gaat wandelen, wel wil wandelen en een nachtje kamperen ook ziet zitten, dan ben je welkom op 23 en 24 juni. Joost en Evelien nemen weer een groepje kampeerliefhebbers mee op pad. Deze keer gaan we elkaars outdoorgear bekijken, vergelijken en misschien ontdekken dat het lichter, makkelijker of meer comfortabel kan. Lees hier meer over de tocht.