Duurzaam outdoormerk: Firepot

Veganistische outdoormaaltijd Firepot HikersHouse

HikersHouse is opgericht als duurzaam alternatief op het gebied van lichtgewicht outdoorgear. Daarvoor zijn we altijd op zoek naar merken en producten die hierbij aansluiten, zodat we jou de meest duurzame optie voor je wandelavontuur kunnen bieden. 

In deze blog zetten we één van deze merken in het zonnetje: Firepot

(ga gelijk naar de Firepot maaltijden in onze webshop)

Veganistische outdoormaaltijden

Sinds de start in 2017 vernieuwt Firepot continu om nóg duurzamer te worden. Zo lanceerden zij in 2018 als allereerste een volledig composteerbare verpakking voor hun maaltijden en is het sinds kort mogelijk om de niet-composteerbare verpakkingen te recyclen. Helaas is dit allebei nog niet mogelijk in Nederland, maar wie weet wat de toekomst brengt. 

Firepot is producent van het grootste assortiment veganistische outdoormaaltijden. Bij de totstandkoming van die plantaardige maaltijden van Firepot is vier keer minder co2 uitgestoten dan maaltijden die vlees bevatten.  Verder zijn alle maaltijden biologisch en wordt er geen palmolie gebruikt. 

De 500.000 maaltijden die zij per jaar maken worden bereid met lokale producten die zij nog steeds bij dezelfde groenteboer kopen als bij de start in 2017. Alle schillen van de hand-geschilde groenten en aardappelen komen terecht op de composthoop. Deze wordt door de oprichter van Firepot nog steeds dankbaar gebruikt voor de moestuin.

Langzaam koken en drogen

Het kookproces van Firepot is langzaam, zodat de smaken goed kunnen mengen. Dit gecombineerd met het niet gebruiken van chemicaliën, conserveringsmiddelen en palmolie resulteert in pure, natuurlijke en voedzame maaltijden die heerlijk smaken. Om er voor te zorgen dat jij tijdens jouw tocht de maaltijden mee kunt nemen worden de maaltijden gedroogd. En Firepot zou Firepot niet zijn wanneer ze dit proces niet geoptimaliseerd zouden hebben. Ze hebben hun eigen uitdrogingsmachines ontwikkeld die de maaltijden langzaam drogen waardoor de smaken beter worden vastgehouden én ze 70% minder hitte nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen. 

Firepot veganistische maaltijd kamperen - Hikershouse

Makkelijke bereiding

Bereiden is heel simpel: zakje openen, watervanger verwijderen, kokend water erbij en even omroeren. Het zakje sluiten, een kwartiertje wachten en een laatste keer omroeren. Eten kan zo uit de verpakking, eventueel met een extra lange lepel (zoals bijvoorbeeld deze) om vieze vingers te voorkomen.

Fan!

Je snapt het, wij zijn fan en heel blij dat we dit mooie product aan jou mogen aanbieden. Bekijk hier welke gerechten wij voor jou beschikbaar hebben en bestel ze voor je volgende avontuur.