Kopen én huren voor Hikers

Wat zijn jouw plannen?

Wildkamperen in de Alpen? Het Pieterpad wandelen? Fietsend Europa door? Er zijn zoveel wandel- en fietsavonturen te beleven waarbij de juiste uitrusting belangrijk is. 

In ons assortiment vind je diverse materialen die jij nodig hebt voor een actieve vakantie. Tenten, rugzakken, matjes en kookstellen. Allemaal lichtgewicht. En doordat je het huurt, ook nog eens duurzaam en voordelig.   

Huur jouw outdoorgear bij HikersHouse!

Zwitserland HikersHouse Wildkamperen Kamperen Home

Ontdek ons aanbod

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven en meedoen met leuke acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inspiratie & advies

Avonturen van onze huurders

Merel ging voor de allereerste keer een meerdaagse wandeltocht maken waarbij zij onderweg wilde kamperen. Ze is vóór vertrek langsgekomen in Leiderdorp om rugzakken te passen en te kiezen welke tent ze wilde huren.

Na haar wandeling stuurde Merel een briefje mee met de door haar gehuurde spullen: “Dankzij jullie materiaal is mijn eerste wandel-ervaring een fantastische geworden! Dank je wel.”

Daar worden wij blij van.

Vrienden van HikersHouse

Herder Gear

Als alle outdoormerken net zo werkten als de mannen van Herder Gear, was de wereld nóg een stukje mooier. De doelstelling van Herder Gear is het produceren van ultralicht materiaal en daarbij ook nog eens duurzaam, transparant en sociaal ondernemen. Hun eerste grote wapenfeit is de Zaino, een ultralichte frameloze rugzak van gerecycled... Bij ons te huur én te koop.

Bezoek hun website

Kamperen bij Bas en Sarie

Sarie en Bas verruilden hun leven in Nederland voor hun eigen stukje natuur in de Corrèze. Hier bouwen ze aan een ecohuis waar zij zo zelfvoorzienend mogelijk gaan wonen. Sarie deelt dit proces en haar liefde voor de natuur op haar Instagram. Ze hebben ook een back to basics kamp waar je kunt kamperen om zo mee te genieten van dit stukje natuur.

Meer info over het kamperen

Famke van der Elst


Famke van der Elst van Mountful Hikes verhuisde naar Zwitserland om de bergen in haar achtertuin te hebben. Ze is gediplomeerd bergwandelgids en neemt jou of jouw groep maar wat graag mee de bergen in samen met haar hond Woodstock. Een van de trips die ze organiseert is een meerdaagse wildkampeertocht, maar ook huttentochten of sneeuwschoentochten zijn mogelijk.

Meer ontdekken doe je hier

Camping Sy in de Ardennen

Het gehucht Sy in België is de ideale uitvalsbasis voor het ondernemen van outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Laten wij nou net de eigenaar, Berry, kennen. In de boomgaard op de camping vind je het trekkersveld voor fietsers, wandelaars en hun tentjes. Wil je luxer kamperen of in een echt bed slapen? Dat kan ook!

Bezoek de site

Evelien op weg

In 2019 wandelde Evelien in 1460 kilometer langs de grenzen van Nederland. Onderweg logeerde ze bij mensen die haar via social media een slaapplaats aanboden. Van deze tocht maakte Evelien een fotoboek waar je bij weg kunt dromen en die laat zien hoe mooi Nederland is. Het boek is bij ons te bestellen of direct bij Evelien.

Ga mee op weg met Evelien

De Wandelwinkel

Anne-Marie van de Wandelwinkel in Deventer liep pelgrimstochten naar Santiago en Rome. Alleen en samen met haar hond. Je kunt in haar winkel in het oude centrum van Deventer terecht voor wollen truien, vesten en wandelkleding. Vooral vind je er advies en inspiratie voor jouw pelgrimstocht.

Bezoek de winkel

Hoe werkt huren?

Wil je met de tent en rugzak eropuit maar vind je het zonde om alles aan te schaffen? Huur lichtgewicht kampeerspullen voor je volgende hike bij HikersHouse. Bij ons huur je een volledige ultralight uitrusting. Kies voor iedere hike de juiste materialen.

“Wat ik hier eigenlijk doe, is het vullen van mijn eigen rugzak.
Ik onderzoek wat het meest lichte is om mee op pad te gaan.
En dat verhuur ik.”

- Joost van HikersHouse

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Wij vinden het erg leuk als je ons volgt op social media. Hier delen wij handige tips, mooie producten, buitenfoto's en onze lunchwandelingen 🙂

Volg ons op Facebook of Instagram!