Lichtgewicht tenten huren of kopen

Wil je een lichtgewicht tent huren of kopen voor je volgende hike? Kies voor een eenpersoons of tweepersoons tent, of een driepersoons tent (als ruimere optie voor twee personen) ga voor ultralight of voor Expeditiesterkte.

Let op: als je een tent koopt die op deze pagina te koop staat, is dat gewoon een volledig nieuwe tent.

Wil je advies over welke tent je het beste kunt kiezen? Kijk onderaan deze pagina of neem contact op.

Huur een lichtgewicht tent van Big Agnes, MSR of van Zpacks voor je volgende hike. Als je het totaalgewicht van je rugzak zo laag mogelijk wilt houden, is het zeker slim om op 'de grote vier' gewicht te sparen. Daarmee bedoelen we je rugzak, slaapzak, matje en tent. 

De tenten die je bij ons kunt huren zijn allemaal bijzonder licht. Welke tent kun je het beste kiezen?

Met hoeveel personen ga je op pad?

Ga je alleen op pad, dan adviseren we een één- of twee persoons tent. Ga je met twee personen op pad dan adviseren we een driepersoons tent. 

Natuurlijk kun je in een tweepersoons tent ook met zijn tweeën en in een driepersoons tent met zijn drieën. Het voordeel daarvan is dat je gewicht bespaart. Maar het is gewoon iets minder comfortabel.

Verwacht je dat er ruime kampeerplekken zijn?

Afhankelijk van je reisbestemming kan het voorkomen dat er weinig ruimte is om je tent op te zetten. Wanneer je alleen reist, kan het dan verstandig zijn om een eenpersoonstent te gebruiken. Ook kan het voorkomen dat je in je eentje je tent wat uit het zicht wilt zetten. Daarom hebben we de eenpersoonstent in de groene kleur gekozen.

Wat voor weer verwacht je?

Al onze tenten zijn drie seizoenententen. Behalve de Big Agnes Copper Spur HV3 Expedition. Dit is een zgn. 3+ seizoenen tent. Deze tent is een extra stevige uitvoering van de Copper Spur HV3. De stokken zijn steviger, het doek is zwaarder uitgevoerd en de binnentent is niet van gaas gemaakt. Hierdoor is de Expedition goed te gebruiken in koudere omstandigheden en met hardere wind. Ook is de Copper Spur HV3 Expedition beter bestand tegen een sneeuwlaag op de tent.

Hoe belangrijk is het besparen van die laatste grammen voor jou?

De absolute winnaar voor extreme grammenjagers is de Zpacks Triplex. Deze Enkeldaks tent weegt slechts 700 gram. Je zet 'm op met je wandelstokken. Het tentdoek is van Dyneema, een extreem sterk en lichtgewicht materiaal. Deze tent kent wel verreweg de hoogste huurprijs op onze site. Dit komt door de hoge aanschafprijs én door de hoge importkosten (vind je de huurkosten te hoog maar wil je 'm wel een keer zien, bijvoorbeeld omdat je overweegt om 'm zelf te importeren? kom gerust een keer kijken, dat kost je niks en je krijgt nog koffie ook :).

Welk merk?

Als je een driepersoons tent wilt huren en je kiest niet voor de Zpacks, dan heb je de keuze uit de MSR Freelite en de Big Agnes Copper Spur HV3. De Copper Spur HV3 is iets ruimer en iets zwaarder. Een voordeel van de Copper Spur HV3 is verder dat deze volledig vrijstaand is en dat de beide vestibules als een luifel zijn te gebruiken met gebruik making van je wandelstokken.

Huur een lichtgewicht tent bij Hikershouse als je het zonde vindt om een tent aan te schaffen. Kijk op de homepagina voor alle producten en uitleg over huren bij HikersHouse. Reserveer je tent nu alvast voor je volgende hiking trip!